У початок

УГД спільно з правоохоронцями припинили схему крадіжки СВГ на Яблунівському заводі (фото)

Також є російською мовою

У Полтавській області Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання скрапленого газу на об'єкті АТ «Укргазвидобування», повідомляє прес-служба СБУ.

«Товариство реалізовувало продукцію комерційним структурам, які перемагали в тендерах. Посадові особи «Укргазвидобування» завантажували в ємності комерсантів на 4-6 тонн більше, ніж було офіційно придбано продукції. Для прикриття операції організатори підробляли офіційну документацію держструктури», – йдеться в повідомленні.

Потім бізнесмени нелегально перепродували пальне на АЗС у декількох областях України.

За попередніми даними, тільки за перший квартал 2021 року через корупційну схему організатори угод викрали майже 200 тонн скрапленого газу на загальну суму майже 4 млн грн.

У коментарі enkorr комерційний директор УГВ Сергій Федоренко повідомив, що починаючи з кінця 2019 р. компанія отримувала поодинокі сигнали про можливі махінації на наливі Яблунівського ВПГ, внаслідок чого служба безпеки підприємства ініціювала розслідування спільно з правоохоронними органами.

«Ми провели службові перевірки, і після цього розпочався процес підготовки і документування для викриття цієї схеми. Було визначено, як саме підтасовувалися факти і змінювалися цифри в системі, як це продавалося – аж до бенефіціарів ланцюжка реалізації», – зазначив він.

Правоохоронці затримали зловмисників під час завантаження двох автоцистерн на об'єкті.

Під час проведення слідчих дій на робочому місці й у місцях проживання посадових осіб товариства вилучено понад 2,2 млн грн готівки, обладнання для зливу скрапленого газу, чорнову документацію по незаконно реалізованій продукції, вантажні транспортні засоби та 50 тонн скрапленого газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти