У початок

УЕБ з 1 липня переходить на торгівлю природним газом без ПДВ

Українська енергетична біржа внесла зміни у функціонал торгових систем за напрямом «Природний газ», метою яких є виведення ціни й вартості товару без ПДВ. Про це йдеться у повідомлені на сайті біржі.

«Відтепер ціна біржового гуртового ринку, що представлений довгостроковим, середньостроковим і короткостроковим ринком природного газу УЕБ, буде корелювати з цінами європейських ринків і більшою мірою відповідатиме напрацьованим міжнародним практикам, згідно з якими на гуртовому енергетичному ринку торгівля відбувається без урахування податків», — йдеться у повідомлені.

Відповідно, учасникам торгів з 1 липня 2022 року потрібно при введенні обсягу й ціни заявок (зокрема заявок у формі позиції) вказувати ціну заявки у тис. куб. м без ПДВ.

Публікація інформації про торги природним газом, зокрема (але не винятково) аукціонних бюлетенів, бюлетенів середньозважених цін, котирувальних цін та інших показників торгівлі на сайті УЕБ буде відбуватись за виключенням ПДВ з 1 липня 2022 року. Результати торгів природним газом до вказаної дати залишаться без змін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти