У початок

У вересні обсяги перевалки ДП й газойлю в румунських портах зменшилися

У вересні обсяги перевалки дизельного пального й газойлю у портах Румунії зменшилися на 9%, до 309 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95». Зменшення постачань зумовлено наявністю серпневих обсягів продукту у сховищах.

Основним місцем перевалки дистилятів минулого місяця був паливний термінал у Констанці, у вересні сюди надійшло 249 тис. тонн продукту, це на 15% менше порівняно з серпнем. Водночас постачання дизпального на термінал НПЗ Petromidia зросли з 36 тис. тонн до 57 тис. тонн. Також партію дизпального обсягом 3 тис. тонн було розвантажено у Галаці.

У вересні змінился структура морських постачань у Румунію дизпального й газойлів. Найбільші обсяги продукту в румунські порти минулого місяця надходили з Індії й Ізраїлю. З індійського Jamnagar refinery в Констанцу прибуло три танкери, які доставили 138 тис. тонн дизельного пального. Обсяги постачань з Ізраїлю минулого місяця склали 84 тис. тонн. Також у Констанцу і Петромідію надходили вантажі з Туреччини, Греції й Азербайджану.

Минулого місяця в румунські порти не надходило дизпальне з Саудівської Аравії, при цьому у серпні з аравійського півострова прибуло 135 тис. тонн продукту. Варто зазначити, що значну частку аравійського дизелю було продано в Україну. За даними Консалтингової групи «А-95», у вересні з Румунії й Молдови на український ринок було відвантажено 50,4 тис. тонн продукту виробництва Саудівської Аравії.

За дев’ять місяців обсяги перевалки дизельного пального й газойлю в румунських портах зросли на 26%, до 2,95 млн тонн. За той же період обсяги постачань дизельного пального з Румунії на український ринок зросли з 514 тис. тонн до 989 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти