У початок

ADNOC ухвалила інвестрішення з розробки родовищ за участю «лукойлу»

Національна нафтова компанія Абу-Дабі ADNOC оголосила про остаточне інвестиційне рішення й укладання контрактів на проєкт розробки двох нафтогазових шельфових родовищ Hail і Ghasha (частина концесії Ghasha). Про це повідомляється у прес-релізі компанії.

ADNOC належить 55% концесії, частка 5% припадає на російський «лукойл». Італійська Eni володіє 25%, німецька Wintershall – 10%, австрійська OMV – 5%. Запланований обсяг видобутку на родовищах становить понад 40 млн куб. м газу й 120 тис. барелів нафти і газового конденсату на добу.

Перший контракт на проєктування передбачає будівництво морських об'єктів на штучних островах і підводних трубопроводів. Його виконуватимуть National Petroleum Construction Company і Saipem S.p.A. Другий контракт, що передбачає вилучення CО2 й сірки на їх обробку, отримала Tecnimont S.p.A.

Концесію Ghasha було присуджено 2018 року на 40 років з метою освоєння покладів, що раніше не розроблялися, у складі дев'яти родовищ у Перській затоці. У концесійній зоні завершено будівництво трьох штучних островів. Початок виробництва очікується 2025 року. «лукойл» придбав частку у проєкті 2019 року за $214 млн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти