У початок

Держава може націоналізувати мережу Shell

Міністерство юстиції подало позов про стягнення в дохід держави активів російського олігарха, власника Незалежної нафтогазової компанії і колишнього заступника голови правління, члена ради директорів ПАТ «НК «роснєфть» Едуарда Худайнатова.

Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Зазначається, що відповіде рішення ухвалено 4 жовтня, згідно з передбаченою пунктом 1-1 частиною першою статті 4 Закону України «Про санкції», за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача.

Зокрема йдеться про Todwick Holdings LTD, Cicerone Holding B.V., Bogstone Holding B.V., ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «Інвест-Регіон», Коларова Івана, Eatongate Holding Limited, ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна», ТОВ «Рентойл», ТОВ «Альянсукраїна», ТОВ «Альянс Ойл Україна».

«Відповідачем здійснюється суттєве сприяння в організації матеріально-технічного забезпечення збройної агресії в Україні шляхом постачання підконтрольними йому підприємствами товарно-матеріальних цінностей у вигляді пального на потреби державного оборонного комплексу  російської федерації та сплати податків і зборів до державного бюджету країни-агресорки у значних розмірах», — йдеться у повідомленні Мін’юсту.

Як відомо, Худайнатов потрапив під санкції Євросоюзу у червні 2022 року, а в жовтні того ж року — під санкції України.

Нагадаємо, ТОВ «Альянс Холдинг» — власник мережі Shell в Україні (131 АЗС). Компанію було створено 2008 року як спільне підприємство між Shell (51%) і «Альянс Ойл Україна» (49%). Згідно з акціонерною угодою, Shell взяла на себе управління мережею, а «Альянс Ойл Україна» — ексклюзивне забезпечення мережі нафтопродуктами. За наявними даними, 2022 року Shell ініціювала викуп акцій партнера.

Згідно з даними YouControl, наразі 100% «Альянс Холдинг» володіє «Цицерон Холдинг Б.В» (Нідерланди).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти