У початок

У світі створюється тіньовий флот російських нафтових танкерів для обходу санкцій – Bloomberg

У світі формується величезний тіньовий флот танкерів із невідомими власниками, щоб обійти санкції ЄС проти експорту сирої нафти, які почнуть діяти вже 5 грудня. Про це з посиланням на Bloomberg повідомляє «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що велика частина російських потоків буде оброблятися складною мережею кораблів, власників, портів і безпечних проходів, де домінують організації, які все ще бажають мати справу з росією.

«Якщо подивитися, скільки кораблів було продано за останні шість місяців невідомим покупцям, стане цілком зрозуміло, що цей флот створюється саме для цього», – сказав генеральний директор Maersk Tankers A/S Крістіан Інгерслев у Копенгагені, який керує флотом зі 170 кораблів, жоден із яких не обслуговує росію.

Після того, як санкції почнуть діяти, основними ринками збуту для рф стануть Китай з Індією.

Додатковими труднощами для росії буде пошук галузевих стандартів страхування, оскільки правила ЄС у поточній редакції свідчать, що танкеру в будь-якій точці світу не буде дозволено отримати доступ до страховиків та перестрахувальників блоку для будь-яких майбутніх вантажів російської нафти.

За оцінками суднового брокера Braemar, щоб підтримувати 4 млн барелів на день російського експорту на Далекий Схід, рф необхідно накопичити велику кількість суден, які раніше займалася перевезенням іранської й венесуельської нафти.

Раніше повідомлялося, що ставки фрахту танкерів для транспортування скрапленого природного газу продовжують бити рекорди, і експерти очікують їхнього подальшого підйому з урахуванням наближення зими.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти