У початок

AMIC Energy продовжить оскарження арешту свого майна в Україні

Група AMIC Energy категорично не погоджується з рішенням Київського апеляційного суду (КАС), який за результатами засідання 20 жовтня відмовив у скасуванні необґрунтованого арешту статутного капіталу ПІІ «АМІК Україна», йдеться у повідомлені прес-служби компанії.

Всі заперечення і докази, подані AMIC Energy щодо відсутності події й складу злочину як таких, залишились без належної уваги і аналізу. Група AMIC Energy вважає, що у справі не надано жодного доказу, який би обґрунтував позицію щодо залишення під арештом корпоративних прав на суму понад 50 млн гривень.

Суди, на жаль, займають позицію, що для накладення арешту достатньо того факту, що у справі винесено постанову про визнання корпоративних прав речовим доказом, при цьому суди не оцінюють законність таких постанов слідчого.

За такою логікою законним вважатиметься арешт будь-якого майна, щодо якого слідчим винесено постанову про визнання речовим доказом, що взагалі нівелює значення судового контролю у досудовому розслідуванні.

AMIC Energy продовжує вимагати справедливості від судової системи в Україні й уже готує звернення до суду першої інстанції щодо подальшого оскарження арешту.

18 серпня 2022 р. Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оприлюднило інформацію про арешт нерухомого майна і торговельної марки ПІІ «АМІК Україна». Підставою для рішення про арешт стало нібито ухилення компанією від сплати податків упродовж 2015-2022 років, а також її «пов’язаність» із країною-агресором.

Компанія AMIC Energy вважає обидва звинувачення безпідставними й необґрунтованими, а в діях БЕБ вбачає ознаки умисного протизаконного тиску на іноземного інвестора. Керівництво компанії категорично відхиляє свавільні звинувачення БЕБ і продовжує оскарження незаконного рішення усіма передбаченими законом способами й інструментами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти