У початок

Shell стала другим учасником проєкту збільшення СПГ-виробництва у Катарі

Англо-голландська Shell стала другим після TotalEnergies учасником проєкту в Катарі з розширення North Field South (NFS), який включає 2 мегалінії заводу зі зрідження природного газу загальною потужністю 16 млн т на рік і збільшить загальну потужність виробництва СПГ до 126 млн тонн на рік, повідомила Qatar Energy. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Передбачається, що Shell отримає 9,375% із загальної частки 25%, доступної для міжнародних партнерів, TotalEnergies отримав аналогічний обсяг. QatarEnergy володітиме 75%.

Державний міністр з питань енергетики глава QatarEnergy Саад Шеріда Аль-Каабі повідомляв, що в проєкт NFS буде обрано чотирьох партнерів.

Розширення Північного родовища, що включає проєкти розширення NFS та North Field East (NFE), є найбільшим в історії проєктом СПГ у галузі, зазначає Qatar Energy. Він розпочне виробництво 2026 року й до 2027 року збільшить світові постчання СПГ більш ніж на 48 млн тонн на рік.

Навесні-влітку цього року Qatar Energy розподілила частки в проєкті NFE, в рамках якого передбачається до кінця 2025 року збільшити СПГ-потужності в країні з 77 до 110 млн тонн на рік: Shell, американська Exxon Mobil і TotalEnergies отримали частки по 6,25% , а італійська Eni й американська ConocoPhillips – по 3,1%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти