У початок

У січні обсяги перевалки ДП і газойлю у румунських портах зменшилися на 5%

Минулого місяця обсяги надходження дизпального й газойлів у порти Румунії зменшилися на 5%, або на 15 тис. тонн, до 317 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Скорочення обсягів перевалки зумовлено сезонним падінням попиту в Румунії й зменшенням постачань дизпального в Україну. В січні румунські компанії відвантажили на український ринок 129 тис. тонн продукту, це на 12 тис. тонн менше, порівняно з листопадом.

Основні обсяги, 284 тис. тонн, припали на Констанцу. Також 32 тис. тонн дистилятів було розвантажено в Петромідії. В Галац дизпальне й газойль минулого місяця морським шляхом не надходили.

В січні дизпальне й газойлі морським шляхом в Румунію надходили з п’яти країн. Найбільші обсяги, 95 тис. тонн, прибули із саудівського заводу YASREF. З турецьких НПЗ STAR і Turpas Aliaga Izmir Refinery надійшло 84 тис. тонн дизпального. Обсяги постачань палива з індійського Reliance Industries становили 73 тис. тонн. З Греції й Ізраїлю в румунські порти прибуло 35 тис. тонн і 30 тис. тонн дизелю відповідно.

Минулого місяця Україна для Румунії залишалася найбільшим напрямком постачань дизпального. В січні з румунських базисів на український ринок відвантажувався продукт виробництва Туреччини, Ізраїлю, Кувейту, Саудівської Аравії, Індії й Греції. Минулого місяця українські компанії розмитнили 45 тис. тонн продукту турецького походження й 30 тис. тонн ізраїльського дизелю, що надійшли з румунських терміналів. Обсяги постачань кувейтського й саудівського продукту становили відповідно 23 тис. тонн і 17 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти