У початок

Минулого тижня прибутки росії від експорту викопного палива зменшилися − CREA

За підсумками минулого тижня прибутки рф від експорту викопного палива скоротилися. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики і чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 29 січня − 4 лютого росія здійснила експорт викопного палива на 4,55 млрд євро, це на 3% менше порівняно з 22−28 січня. Надходження з експорту нафтопродуктів і хімікатів зменшилися з 1,51 млрд євро до 1,41 млрд євро, природного газу − з 1 млрд євро до 0,69 млрд євро. При цьому доходи від постачань нафти зросли з 1,95 млрд євро до 2,2 млрд євро, вугілля − з 0,23 млрд євро до 0,26 млрд євро.

На танкери, що належать європейським країнам чи країнам G7 або застраховані в них, було завантажено викопне паливо на 1,73 млрд євро, що сприяє фінансуванню повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У п’ятірку найбільших імпортерів увійшли Китай, Індія, Туреччина, ЄС і Бразилія. Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів нафтопереробки. За даними Консалтингової групи «А-95», 29 січня − 4 лютого з російських портів у Туреччину було відвантажено 360 тис. тонн дизельного пального й газойлю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти