У початок

«Укрнафта» оновлює обладнання під стандарти API

ПАТ «Укрнафта» 2023 року успішно завершило 4635 закупівель для видобувних, технологічних і інших потреб на 6,24 млрд грн, а також уклало зовнішньоекономічні договори зі світовими лідерами у сфері нафтовидобутку.

Про це з посиланням на директора «Укрнафти» Сергія Корецького повідомляє прес-служба підприємства.

«Це, по суті, без перебільшень, прорив для компанії. 2023 року «Укрнафта» підписала меморандум з The American Petroleum Institute (API) і взяла курс на міжнародні стандарти видобутку й сервісу і заміну застарілого російського, білоруського і радянського устаткування на найкращі сучасні технології», − каже Корецький.

Наразі компанія має низку укладених договорів і рамкових угод зі світовими лідерами в галузі нафтовидобутку і нафтосервісу, зокрема, з американськими Baker Hughes GmbH − на закупівлю 343 установок електроцентробіжних насосів, і Weatherford Products GmbH − 478 штангових глибинних насосів.

Підписано також договори з китайською Laizhou City Rising Star Artificial Lift CO. LTD − на закупівлю запчастин до електроцентрових насосів, які вже працюють на свердловинах, із китайською Changfeng Wire and Cable − на придбання нафтозавантажувального кабелю і з німецькою Oil Dynamics GmbH − на закупівлю 200 установок електроцентрових насосів, першу партію яких − 50 штук − уже доставлено на склад у Долині.

«Крім того, укладено рамкову угоду з ТОВ «Везерфорд Україна» на виконання робіт і послуг і поставку обладнання для геологорозвідки, буріння, розроблення, видобутку, інтенсифікації свердловин і родовищ», − зазначили в «Укрнафті». У рамках співпраці за цією угодою вже надано послуги з геофізичних досліджень і спуску обсадної колони на одній зі свердловин, а також очікується поставка двох дозувальних установок подання рідких хімікатів.

Також підписано рамкову угоду із саудівською Alkhorayef Petroleum Company на закупівлю свердловинного обладнання, у межах якої погоджено перше замовлення на поставку 2024 року 50 установок електроцентробіжних насосів і супутнього обладнання.

«Поступово, крок за кроком «Укрнафта» впровадить сучасні технології і остаточно перейде до концепції цифрової свердловини і цифрового родовища», − наголосили в компанії.

Як повідомлялося, «Укрнафта» 2023 року збільшила видобуток нафти з конденсатом на 3% (на 39,9 тис. тонн) порівняно з 2022 роком − до 1409,9 тис. тонн, газу − на 5,8% (на 60,4 млн куб. м), до 1097,4 млн куб. м.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти