У початок

У Нігерії може виникнути дефіцит бензину після заборони російського експорту

Нігерія зіткнеться з потенційним дефіцитом палива найближчими місяцями, оскільки росія оголосила про шестимісячну заборону на експорт бензину, починаючи з 1 березня. Нігерія — один з основних імпортерів бензину з росії, повідомляє нігерійське видання The Daily Times.

Заборона, спрямована на задоволення внутрішнього попиту на пальне, може створити серйозні проблеми для таких країн, як Нігерія й решти, які покладаються на російський бензин.

Згідно з повідомленнями іноземних ЗМІ, росія, третій за величиною виробник нафти в світі, бореться зі спорадичною нестачею палива з минулого літа через високий попит і обслуговування нафтопереробних заводів (НПЗ).

Лише 2023 року росія виробила 43,9 млн тонн бензину, з яких приблизно 5,76 млн тонн було призначено на експорт, що становить близько 13% від загального внутрішнього виробництва.

Нігерія, значний імпортер російського бензину, спостерігала сплеск імпорту на 84% протягом року, досягнувши 3,8 млн л (24 тис. барелів) 2023 року. Це збільшення підкреслює вразливість країни до збоїв у постачанні російського бензину.

Уряд рф, який зіткнувся з ембарго з боку великих західних держав через розв'язану росією повномасштабну війну в Україні, посилався на необхідність забезпечення стабільного ринку палива в періоди пікового попиту, включаючи весняні сільськогосподарські роботи й обслуговування НПЗ.

Цей крок узгоджується із зусиллями росії з підтримки внутрішньої стабільності напередодні майбутніх виборів, підкреслюючи рішучість президента владіміра путіна уникнути дефіциту палива, який може вплинути на громадські настрої.

Торішня заборона на експорт дизельного пального і бензину вже продемонструвала серйозні наслідки: у деяких регіонах спостерігається дефіцит палива.

Розвиток перешкоджав сільськогосподарській діяльності, наприклад збиранню зерна. Коли заборона набуде чинності, такі країни, як Нігерія, повинні вивчити альтернативні стратегії для пом’якшення потенційних збоїв у постачанні палива.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти