У початок

У липні Латвія різко скоротила морський імпорт дизельного пального

За даними Консалтингової групи «А-95», минулого місяця обсяги надходжень дизельного пального у порти Латвії зменшилися з 64 тис. тонн до 6 тис. тонн. У липні термінал Vexoil Riga прийняв лише одне судно з продуктом, що прибуло з фінського НПЗ Neste Oil, що розташований у Порвоо. Скорочення постачать зумовлено зменшенням попиту на дизпальне на українському й польському ринках.

У липні постачання дизпального з Латвії в Україну зменшилися на 35% й склали 8,35 тис. тонн. Близько 7 тис. тонн з цього обсягу припало на продукт американського походження. За даними Консалтингової групи «А-95», востаннє дизпальне з США надходило в Латвію у червні. Партію обсягом 33 тис. тонн виробництва Marathon Garyville Refinery було розвантажено на ризькому терміналі в середині червня.

Нагадаємо, у першому півріччі обсяги постачань дизпального й газойлю в порти Латвії збільшилися на 75% — до 883 тис. т. Головним чинником різкого зростання обсягів перевалки стало надходження кількох великих партій російського продукту на початку року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти