У початок

НПЗ в Китаї у І півріччі збільшили переробку й імпорт сирої нафти

Нафтопереробники в Китаї переробили й імпортували рекордні обсяги сирої нафти в першому півріччі 2023 року, отримавши більшу частину додаткових партій сирої нафти з росії, Ірану, Бразилії й США. Ці збільшення, викликані ініціативами Китаю для пом’якшення обмежень мобільності через COVID-19 і відновлення економіки, є поверненням до більш ніж десятирічної тенденції розширення переробки сирої нафти в Китаї після спаду 2022 року.

За даними Національного бюро статистики, нафтопереробники Китаю переробили рекордні 14,7 млн барелів на день (б/д) у першому півріччі, що на 8% більше порівняно з середньорічним показником 2022 року, який становив 13,5 млн б/д, і на 4% більше, ніж рекордно високий середньорічний показник 2021 року на рівні 14,1 млн б/д.

Введення в експлуатацію нових потужностей частково спричинило рекордну переробку сирої нафти. Нафтопереробний завод Shenghong Petrochemical потужністю 320 тис. б/д у Ляньюньгані розпочав роботу в листопаді 2022 року, а НПЗ PetroChina потужністю 400 тис. б/д в Цзеяні почав пробний запуск у лютому 2023 року.

Щоб переробити рекордно великі обсяги сирої нафти, нафтопереробники в Китаї імпортували рекордно великі обсяги сирої нафти в першому півріччі. Протягом перших шести місяців Китай імпортував в середньому 11,4 млн б/д, це на 12% більше від середньорічного показника 2022 року (10,2 млн б/д) і на 5% більше порівняно з попереднім рекордом 2020 року на рівні 10,8 млн б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти