У початок

«роснєфть» оскаржила рішення суду щодо контролю активів у Німеччині

російська нафтова компанія «роснєфть» зробила перший крок для конституційного оскарження опіки німецького уряду над її німецькими дочірніми компаніями, повідомили Reuters її юристи в середу, 17 серпня.

У березні суд відхилив позов «роснєфті» проти дій Берліна. Суд заявив, що вересневе рішення уряду Німеччини було прийнято через занепокоєння тим, що перебої в постачанні російської нафти можуть перешкодити німецьким дочірнім компаніям «роснєфті» отримати достатні запаси для головного нафтопереробного заводу (НПЗ) Берліна, Schwedt, який, як вважає суд, входить до повноважень уряду.

Через день після рішення суду Берлін продовжив опіку ще на шість місяців.

Malmendier Legal, юридична фірма, яку найняла «роснєфть», у середу заявила, що її аналіз аргументації суду виявив, що численні аргументи «роснєфті» не були почуто, а її запити щодо доказів не було виконано.

Компанія подала 32-сторінкове повідомлення про апеляцію до Федерального адміністративного суду 14 серпня через те, що він недостатньо заслухав її докази та аргументи, повідомила юридична фірма.

«Такі заперечення на слухання подаються в рамках підготовки до конституційної скарги щодо порушення права бути почутим», — додала Malmendier Legal у заяві на LinkedIn.

«роснєфть» також готує інші звернення до Європейського суду з прав людини, Арбітражного суду із захисту інвестицій і Європейського суду, йдеться в заяві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти