У початок

У Кропивницькому вибухнув газ (оновлено)

У місті Кропивницькому в одній із багатоповерхівок стався вибух газу. Про це повідомляє голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович на своєму телеграм-каналі.

«Вибух, який щойно чули у Кропивницькому, стався через вибух газу в багатоповерхівці по вулиці Юрія Коваленка, 5, корпус 2», – йдеться у повідомленні.

Що стало причиною вибуху, наразі невідомо. Як зазначається, усі відповідні служби – на місці, обставини з’ясовуються, деталі будуть пізніше.

Як згодом повідомила ДСНС України на своєму телеграм-каналі, внаслідок вибуху зруйновано міжкімнатні перегородки в квартирі, балкон, пошкоджені вхідні двері сусідніх квартир, на п’ятому і сьомому поверхах пошкоджені вхідні двері квартир. Згідно з попередньою інформацією, постраждав власник квартири, врятовано двох людей.

Для ліквідації наслідків вибуху залучено 31 рятувальника й 8 одиниць техніки 1-го пожежно-рятувального загону та аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Кіровоградській області.

Як зазначав enkorr, останнім часом збільшилася кількість нещасних випадків при використані побутових газових балонів.

Наше видання повідомляло, що 11 грудня вибухнув балон у столичній багатоповерхівці на Оболоні, 9 грудня вибухнув балон у Голосіївському районі столиці, п’ятеро людей постраждало, постраждалих було госпіталізовано.

Ми також писали, що вибух газового балона стався 12 грудня у квартирі на 19-му поверсі 25-типоверхового житлового будинку у селі Лісках Одеського району.

Раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти