У початок

У Дніпрі шахраї видурили у працівників АЗС понад 50 т пального — ДБР (фото)

Працівники Державного бюро розслідування (ДБР) викрили у Дніпрі організовану групу, яка під виглядом допомоги Збройним силам України видурювала пальне у представників автозаправних станцій. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Встановлено, що до групи належали шестеро військовослужбовців і четверо цивільних. Вони підробляли листи від імені керівництва однієї із військових частин. У них представників АЗС просили надати пальне для начебто виконання бойових завдань підрозділами ЗСУ.

«Представники АЗС протягом чотирьох місяців надавали за цими «липовими» листами паливо, не підозрюючи обману. Всього надано понад 50 т бензину та дизельного пального загальною вартістю 2,5 млн грн. Це пальне ділки перепродавали на території Дніпропетровської області», — йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР повідомили учасникам організованої групи про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, і використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

У фігурантів вилучили чорнові записи, підроблені штампи та печатки військової частини. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти