У початок

Дизельна маржа в Європі зростає, імпорт залишається високим

Орієнтовна маржа з виробництва дизельного пального у північно-західній Європі зросла в п’ятницю приблизно до $24 за барель через скорочення запасів по обидва боки Атлантики, повідомляє Reuters.

Згідно з даними нідерландської консалтингової компанії Insights Global, запаси газойлю, що зберігаються в окремих сховищах в центрі переробки й зберігання Амстердам-Роттердам-Антверпен (ARA), за тиждень до четверга зменшилися на 2,5% — до мінімуму з грудня 2022 року.

Запаси дистилятів у США, що включають дизельне паливо й мазут, скоротилися на 1 млн барелів минулого тижня — до 113,4 млн барелів проти очікуваного зростання на 300 тис. барелів, свідчать дані Управління енергетичної інформації.

За словами аналітика Refinitiv Раджа Раджендрана, імпорт дизельного палива в Європу в липні досягне 2,9 млн т, виходячи з відстеження суден.

Червневий імпорт в регіон становить 6,7 млн т проти 6,15 млн т у попередні місяці, додав він.

У липні російський експорт дизельного палива з ультранизьким вмістом сірки (ULSD) з балтійського порту Приморськ має зрости на 13,9% щомісяця на добовій основі — до 1,6 млн т із 1,36 млн т, запланованих на червень, повідомили Reuters два трейдери.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти