У початок

У чергах на кордоні з Польщею чекають майже 2 500 вантажівок

Польські страйкарі продовжують блокувати кордон з Україною. Станом на ранок у чергах очікують на в’їзд в Україну 2 450 вантажівок. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає «Укрінформ».

«Триває блокування польськими фермерами руху вантажних транспортних засобів. Як і раніше, це шість напрямків. Якщо казати безпосередньо про пункти пропуску, то це «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська», «Шегині» й «Краківець».

Станом на ранок сьогодні за інформацією, яку ми маємо від польських колег, сукупно на всіх шести напрямках на території Польщі в чергах очікують на можливість перетину кордону в бік нашої держави 2 450 вантажівок. Найбільше – навпроти пунктів пропуску «Краківець», «Рава-Руська» й «Шегині», – сказав Демченко.

З його слів, спостерігається суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажівками. Так, за останні дні особливо критично це відчувається по напрямку пунктів пропуску «Ягодин» і «Шегині».

Водночас речник повідомив, що для інших категорій транспорту рух поки що не блокується, зокрема для легкових автомобілів і автобусів.

Демченко зазначив, що вантажівкам і перевізникам вкрай складно шукати об’їзні шляхи, оскільки документи можуть бути оформлені й прив’язані до конкретної митниці. Але якщо є можливість, то, зі слів речника, краще скористатися альтернативними напрямками через інші країни.

Наразі вже спостерігається збільшення черг на кордоні зі Словаччиною й Угорщиною.

Як повідомлялося, за даними Держприкордонслужби України, польські протестувальники 20 лютого посилили блокування руху транспорту на кордоні з Україною.

Зокрема на низці пунктів пропуску польські фермери повністю блокували рух вантажівок, а поблизу пунктів «Долгобичув–Угринів», «Зосін–Устилуг» і «Гребене–Рава-Руська» на кілька годин обмежували рух автобусів, вантажних і легкових транспортних засобів в обох напрямках.

Станом на 21 лютого на жодному пункті пропуску з Польщею немає вільного руху вантажівок, український і польський уряди продовжують перемовини, які поки що не дали результатів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти