У початок

Trafigura вперше експортувала нафту з аргентинського терміналу Пуерто-Гальван

Trafigura, провідний трейдер сировинних товарів, уперше експортувала сиру нафту Medanito через Пуерто-Гальван, проголошуючи відкриття нового експортного пункту в Баїя-Бланка (Аргентина). Про це повідомляє Riviera Maritime Media.

Вагоме постачання стало можливим завдяки значним інвестиціям в інфраструктуру нафтопереробного заводу (НПЗ) Bahia Blanca, що належить Trafigura, результатом яких стало пряме сполучення з пристанню № 3 у Пуерто-Гальвані.

Тісно співпрацюючи з Консорціумом управління портом «Баїя-Бланка», організацією, відповідальною за управління й експлуатацію пристані, зусилля Trafigura означають початок значного інфраструктурного проєкту, який ефективно збільшить експортні можливості Баїя-Бланки, забезпечуючи виробникам Vaca Muerta доступ до міжнародних ринків через це наскрізне логістичне обслуговування.

Нові потужності, які планується завершити до 2025 року, матимуть місячну потужність переробки нафти 4,8 млн барелів і ємність зберігання 130 тис. куб. м.

Після скасування обмежень після призову судна Suezmax, здатні перевозити 1 млн барелів за партію, зможуть завантажуватися в Пуерто-Гальвані, оптимізуючи постачання й пропонуючи доступ до глобальних ринків. Trafigura також урочисто відкрила передову станцію розвантаження вантажівок у Баїя-Бланці.

Цей сучасний комплекс може похвалитися шістьма розвантажувальними позиціями й може обробляти до 150 тис. м3 на місяць, забезпечуючи оптимізовану альтернативу для відправки сирої нафти Medanito.

Генеральний менеджер Trafigura в Аргентині Мартін Урдапілєта наголосив на стратегічних інвестиціях компанії у зміцнення аргентинської експортної інфраструктури Medanito.

«Завдяки цим інвестиціям наша мета — зміцнити аргентинську експортну інфраструктуру Medanito, підтримуючи розвиток родовища Вака-Муерта й пропонуючи логістичну альтернативу для виробників. Наша основна роль як світового лідера в галузі сировинних товарів — керувати ланцюгами постачань, щоб зробити їх ефективнішими й відповідальнішими, і в цьому разі зв’язати виробників Меданіто зі споживачами».

В останні роки Trafigura стала найбільшим покупцем сирої нафти Medanito. З жовтня 2022 року компанія отримала 1,4 млн барелів від понад 14 виробників із Вака-Муерта й одночасно вийшла на нові ринки Латинської Америки, США і Європи.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти