У початок

Споживання сирої нафти в США досягає нових максимумів після пандемії

Нафтопереробка на заводах узбережжя Мексиканської затоки (USGC), ймовірно, досягає свого сезонного піку, повідомляє аналітичний підрозділ Kpler. Згідно з останніми даними EIA, споживання США за тиждень, що закінчився 18 серпня, досягло нового максимуму з часів пандемії, досягнувши майже 16,8 млн барелів на день (б/д). Це приблизно на 500 тис. б/д більше, ніж попереднього року.

Повідомляється, що лише близько 450 тис. б/д загальної нафтопереробної потужності наразі виведено з роботи на чотирьох заводах у США. Згідно з даними EIA, деякі з їхніх технологічних установок залишаються в робочому стані, рівень використання яких зараз становить 95%.

У вересні-жовтні планується незначне збільшення простоїв НПЗ, що охопить вторинні блоки. Цей графік має допомогти зберегти відносно сприятливі економічні показники нафтопереробного заводу на цю мить. 

Проте помірна короткострокова корекція маржі нафтопереробки в USGC виглядає ймовірною. Це пов’язано з очікуваним зниженням попиту на нафтопродукти протягом наступних кількох тижнів, оскільки літній сезон, швидше за все, завершився.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти