У початок

Торік обсяги перевалки дизпального й газойлів у портах Польщі зросли на 23%

Обсяги надходжень дизпального й газойлю у порти Польщі минулого місяця зросли на 15%, до 393 тис. тонн. Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Найбільші обсяги дизпального у грудні було відвантажено зі Швеції. Минулого місяця з нафтопереробного заводу (НПЗ) у Люсечилі надійшло 158 тис. тонн продукту, це на 5% більше порівняно з листопадом.

Обсяги постачання продукту з регіону ARA минулого місяця не змінилися й становили 152 тис. тонн. При цьому відвантаження дизпального з Нідерландів упали з 117 тис. тонн до 53 тис. тонн, тоді як із Бельгії — зросли з 35 тис. тонн до 99 тис. тонн.

Надходження дизпального з США минулого місяця збільшилися на 8%, до 43 тис. тонн. Також у грудні в Гданськ прибуло 40 тис. тонн індійського палива.

У грудні дизпальне й газойль надходили в усі польські порти. Найбільші обсяги перевалки дистилятів були в порту «Гдиня». Минулого місяця термінал прийняв 196 тис. тонн дизпального й газойлів, це на 20% менше порівняно з листопадом. До нафтопорту PERN у Гданську у грудні надійшло 96 тис. тонн продукту, це на 37% більше від обсягів листопада. Термінали у Щецині й Свиноуйсьці прийняли 64 тис. тонн й 38 тис. тонн палива відповідно.

2023 року в польські порти надійшло 5,48 млн тонн дизпального й газойлів, це на 23%, або на 1,03 млн тонн, більше порівняно з 2022 роком. Зростання обсягів перевалки зумовлено збільшенням попиту на внутрішньому ринку Польщі під час передвиборчого заморожування цін на паливо. Крім того, торік українські компанії збільшили обсяги закупівель дизпального в Польщі. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», 2023 року з Польщі в Україну було відвантажено 1,42 млн тонн продукту, це на 30% більше порівняно з 2022 роком.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти