У початок

Orlen завершив придбання мережі АЗС в Австрії

На початку року Orlen завершив процедуру придбання австрійської мережі АЗС під брендом Turmöl, повідомляє Центр інформації про енергетичний ринок.

«Ми щойно стали однією з трьох найбільших паливних мереж в Австрії, маючи частку приблизно 10% на цьому ринку роздрібної торгівлі. Завдяки завершенню транзакції зараз вона становить понад 98%, ми досягли наших стратегічних припущень щодо кількості АЗС у регіоні до 2030 року. Але ми не знижуємо темпів. Ми все ще хочемо розвиватися, тому вже аналізуємо подальші придбання як в Австрії, так і в інших країнах. Нашою метою залишається зміцнення сильного польського бренду в Європі», — каже Даніель Обайтек, президент правління Orlen.

Мережа Orlen в Австрії наразі включає 110 пунктів зарядки електромобілів (у 34 місцях), що працюють під брендом Turmstrom. Майже половина придбаних станцій — це популярні в країні заправки самообслуговування, які дозволяють клієнтам купувати пальне й оплачувати безпосередньо на заправці. Близько 40 об'єктів обладнані фотоелектричними панелями.

Близько 100 об’єктів пропонують автомийки, половина станцій – магазини, приблизно 80 мають концепцію громадського харчування. У рамках угоди також було придбано компанію Austrocard, вона пропонує паливні картки для приватних і бізнес-клієнтів, які приймаються в більш ніж 500 місцях Австрії.

На наступному етапі придбана компанія Doppler Energie змінить назву на Orlen Austria. Він керує мережею з 267 станцій, які працюють під брендом Turmöl. При цьому Orlen захопив значну частину гуртового ринку пального, що дозволить оптимізувати логістику й гарантувати стабільність постачань на АЗС. У довгостроковій перспективі також буде реалізовано синергію, пов’язану з присутністю й власністю виробничих активів на багатьох ринках регіону.

Стратегія групи Orlen до 2030 року передбачає, що мережа АЗС компанії складатиметься з 3 500 точок, а 45% із них буде розташовано поза межами Польщі. Зараз Orlen має 3 439 АЗС, із них 1 931 — у Польщі й 1 508 — на зовнішніх ринках: у Німеччині (607), Чехії (436), Словаччині (90), Угорщині (78), Литві (30), а тепер і в Австрії (267). Таким чином, потужності за межами країни становлять майже 44% всієї мережі Orlen. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти