У початок

Найбільше нафтове родовище Лівії зупинено через протести

Лівійська Національна нафтова корпорація (NOC) оголосила форс-мажор через повну зупинку роботи нафтового родовища Еш-Шарара з 7 січня. Через дії протестувальників також перервано постачання палива у порт «Ез-Завія».

«Національна нафтова корпорація оголошує про форс-мажорні обставини на родовищі Еш-Шарара, починаючи з 7 січня 2024 року, в результаті його блокування з боку протестувальників», – зазначено у повідомленні. Також повністю зупинено постачання сирої нафти з родовища до порту «Ез-Завія». Видобуток на родовищі Еш-Шарара становив 300 тис. б/д.

Жителі регіону Феццан на південному заході країни оголосили про початок страйку 2 січня. Місцеві жителі регулярно скаржаться на перебої з постачанням палива, недостатньо розвинену інфраструктуру й зростання контрабанди. Протестувальники погрожують заблокувати ще одне велике ліванське нафтове родовище – Ель-Філь.

Ель-Філь і Еш-Шарара було заблоковано протестувальниками з племені Аль-Азвія з 13 по 16 липня 2023 року. Тоді приводом для протесту стало затримання у Тріполі їхнього одноплемінника колишнього міністра фінансів в Уряді національної згоди Фараджа Бумтарі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти