У початок

Shell очікує значно вищих результатів торгівлі СПГ за підсумками 4 кварталу

LNG-гігант Shell очікує значно вищих результатів торгівлі й оптимізації свого інтегрованого газового бізнесу в четвертому кварталі 2023 року порівняно з попереднім кварталом, повідомляє LNG Prime.

Зі слів представника Shell, очікується, що результати торгівлі й оптимізації інтегрованого газу будуть «значно вищими, ніж Q3'23 через сезонність і збільшення можливостей оптимізації».

Скоригований прибуток Shell досяг $6,22 млрд у третьому кварталі, що на 34% менше порівняно з $9,45 млрд роком раніше, тоді як інтегрований газовий сегмент компанії повідомив про скоригований прибуток близько $2,53 млрд у третьому кварталі.

Це порівняно з $2,32 млрд за той же період торік і $2,5 млрд за попередній квартал.

У липні-вересні Shell продала 16,01 млн тонн СПГ, а обсяги скрапленого газу впали до 6,88 млн тонн у третьому кварталі порівняно з 7,24 млн тонн у тому ж кварталі торік.

Фірма заявила в оновлених даних, що очікує, що обсяги скраплення досягнуть приблизно 6,9-7,3 млн тонн у четвертому кварталі.

Раніше Shell очікувала, що обсяги скраплення досягнуть приблизно 6,7-7,3 млн тонн у четвертому кварталі.

У грудні величезний завод Shell Prelude FLNG, розташований біля берега Західної Австралії, відправив свій перший вантаж скрапленого природного газу з серпня минулого року, коли розпочався плановий ремонт.

Крім того, Shell очікує, що інтегрований видобуток газу досягне 880–920 тис. барелів нафтового еквіваленту.

Shell також очікує витрати на знецінення приблизно від $2,5 до $4,5 млрд за четвертий квартал.

«Знецінення в основному зумовлене макро- й зовнішніми подіями, а також вибором портфеля, включно з сингапурськими хімікатами й товарними активами», — йдеться у повідомленні.

Shell планує опублікувати результати 1 лютого.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти