У початок

Motiva закриє на ремонт найбільший нафтопереробний завод у США

Motiva Enterprises 8 січня планує закрити велику установку дистиляції сирої продукції (CDU) і велику установку коксування на нафтопереробному заводі (НПЗ) потужністю 626 тис. барелів на день (б/д) у Порт-Артурі (штат Техас), повідомили Reuters джерела, знайомі з планами компанії.

Зі слів трьох джерел, Motiva закриє VPS-5 CDU потужністю 350 тис. б/д і коксовий кокс DCU-2 потужністю 110 тис. б/д для планового капітального ремонту блоків, який, як очікується, триватиме 45 днів.

У листопаді Motiva перенесла запланований початок капітального ремонту з березня на січень, щоб уникнути незапланованої зупинки DCU-2 через вихід з ладу обладнання.

VPS-5, найбільший із трьох CDU на НПЗ, який розбиває сиру нафту на сировину для решти установок, також потребує ремонту й заміни обладнання, повідомили джерела. Додавання установки VPS-5 2012 року більш ніж удвічі збільшило потужність найбільшого в країні НПЗ.

VPS-5 подає залишкову сиру нафту в DCU-2, який перетворює її або на сировину для моторного палива, або на нафтовий кокс, який може бути заміною вугілля.

Джерела повідомили, що установку для відновлення сірки також буде закрито для роботи, поки CDU й установка коксування будуть закриті.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти