У початок

Tesla відмовляється від випуску акумуляторів у ФРН на користь США

Американський виробник електромобілів Tesla Inc. поставив на паузу план з випуску акумуляторів у Німеччині у зв'язку з можливістю отримання податкових пільг у США, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела.

Зі слів джерел, Tesla розглядає змогу відправки у Штати обладнання для виробництва акумуляторів, яке призначалося для її підприємства в Берліні.

Збільшення виробництва електромобільних батарей у США дозволить Tesla претендувати на податкові пільги у рамках підписаного у серпні президентом країни Джо Байденом закону Inflation Reduction Act (IRA), зазначає WSJ.

За оцінками аналітиків, податкові відрахування, передбачені законом, можуть компенсувати компанії понад третину витрат на випуск акумуляторів, якщо вони будуть проводитись у США. IRA також передбачає надання податкового відрахування в $7,5 тис. для покупців електромобілів, у яких використано батареї, які відповідають певним вимогам.

Tesla, яка спільно з Panasonic Holdings Corp. випускає акумулятори на підприємстві в Неваді, ймовірно, буде одним із перших бенефіціарів нових стимулів, зазначають експерти.

Акції Tesla додають у ціні 0,6% під час попередніх торгів у четвер. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 14%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти