У початок

Техрегламент на СВГ потрібно відтермінувати – Українська енергетична асоціація

Також є російською мовою

Набуття чинності Технічним регламентом щодо вимог до газу скрапленого для автотранспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей потрібно відтермінувати щонайменше на 3 місяці. З таким листом Українська енергетична асоціація планує звернутися до Міністерства енергетики України.

Про це повідомив під час онлайн-наради «Проблемні питання впровадження Технічних регламентів на палива» виконавчий директор УЕА Олексій Шульга.

На думку менеджменту УЕА, Технічний регламент для СВГ містить безліч вимог, які неможливо реалізувати до 4 лютого, коли документ набуває чинності. Головний конфлікт полягає у відсутності органів, що підтверджують відповідність СВГ вимогам техрегламенту перед випуском партії в обіг.

За даними УЕА, дві компанії подали документи на акредитацію в Національне агентство з акредитації України (НААУ) як орган відповідності, проте терміни закінчення оформлення невідомі. Присутній на нараді представник НААУ прокоментувати питання не зміг.

Водночас, зазначив А. Шульга, враховуючи нормативні терміни розгляду документів, до 4 лютого роботу з акредитації завершено не буде.

Крім того, зазначили учасники наради, в Україні спостерігається гострий дефіцит лабораторій, які можуть проводити аналізи скраплених газів відповідно до вимог стандарту EN598, який лежить в основі техрегламенту. Це також може значним чином ускладнити впровадження нормативного документа в Україні.

Як повідомляв enkorr, про необхідність відстрочки впровадження ТР заявляла Консалтингова група «А-95».

Нагадаємо, Технічний регламент ухвалено постановою Кабінету міністрів №667 від 29 липня 2020 р.. Документом передбачається піврічний адаптаційний період, фактичне набуття нормами чинності передбачається з 4 лютого 2021 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти