У початок

Технічне обслуговування на заводі СПГ у Фріпорті знижує експорт США

Серії ремонтів на заводі Freeport LNG впливають на обсяги експорту СПГ з США, повідомляє RBN Energy.

Згідно з даними RBN, роботу поїзда Freeport 3 відновлено 21 березня. Однак зараз це єдиний потяг, що працює на Freeport LNG, оскільки поїзди 1 і 2 не працюють. Потяг 3 було пошкоджено під час морозу в середині січня, і наприкінці січня його було виведено з ладу на ремонт. Потяги 1 і 2 не працюють через огляди, ремонт, технічне  обслуговування й усунення вузьких місць.

Спочатку Фріпорт планував чергувати потяги 1 і 2, щоб на терміналі постійно працювали два потяги, але тепер було сказано, що потяги 1 і 2 не працюватимуть до травня. Очікується, що роботи з усунення вузьких місць, які проводяться, дозволять збільшити виробництво СПГ на терміналі на 10%. Термінал повернеться до роботи в повному обсязі у травні, й після цього, швидше за все, буде потрібно 2,1-2,2 млрд куб. фут./день вихідного газу.

У березні США експортували 107 вантажів СПГ, що на один менше, ніж у лютому. Низький рівень експорту зумовлено збоєм на Freeport LNG. У березні термінал експортував лише 10 вантажів, що є найнижчим показником із лютого 2023 року, коли він тільки повертався до мережі після 7-місячного збою через вибух у червні 2022 року. Експорт СПГ залишиться на цьому рівні в квітні, оскільки Freeport LNG матиме лише один поїзд, який цього місяця працюватиме щодня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти