У початок

Сумські чиновники «націоналізували» російські вагони з пальним українського бізнесу — ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань викрили масштабне розкрадання майна вітчизняних підприємців, до якого можуть бути причетними посадові особи однієї з місцевих військових адміністрацій Сумської області, йдеться у повідомлені ДБР.

Зазначається, що у ніч перед широкомасштабною агресією рф проти України на територію нашої країни прибуло понад сорок російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських підприємств.

«Посадовці вирішили скористатися воєнним станом і збагатитися. Вони вилучили не лише російське майно — вагони, але й вміст вагонів із дизпальним, вугіллям, газом пропан-бутан та іншим паливом, яке належало приватним українським компаніям. Вагони з продукцією перегнали в інше місце й спустошили», — зазначили в ДБР.

Збитки українських підприємців буде визначено після експертизи.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

За клопотанням працівників бюро, суд передав понад 40 російських вагонів вартістю понад 25 млн гривень в управління до АРМА.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти