У початок

Ексбухгалтера однієї з компаній на Рівненщині засуджено за махінації з картками на пальне

У Корецькому районі Рівненщини суд визнав винним колишнього бухгалтера однієї з місцевих компаній у привласненні коштів, перерахованих бюджетними організаціями на придбання паливних карток, і змусив чоловіка їх відшкодувати, йдеться на сайті Рівненської обласної прокуратури.

«Вироком Корецького районного суду, за підтримання обвинувачення Здолбунівською окружною прокуратурою, засуджено 38-річного жителя м. Здолбунів за шахрайство з бюджетними коштами й несанкціоновані дії з інформацією за ч. 3 ст. 190, ч. 1, 3 ст. 362 КК України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, в суді прокурором доведено, що колишній бухгалтер рівненської філії товариства, яке займається торгівлею паливно-мастильними матеріалами на території всієї України, будучи матеріально відповідальною особою, ще 2021 року уклав договори з КНП «Корецька міська лікарня», а також із відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту Корецької міської ради на постачання паливно-мастильних матеріалів.

«Зокрема згідно з умовами договору чоловік від імені товариства мав постачити скретч-картки для заправки автомобілів майже на 100 тис. грн. Та коли водії заїхали на АЗС, з’ясувалося, що вказані картки не активовано, й заправити з ними автомобіль неможливо, – вказує прес-служба Здолбунівської окружної прокуратури. – Суд визнав чоловіка винним у вчиненні інкримінованих злочинів і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки й позбавлення права обіймати певні посади, пов’язані з відпуском матеріальних цінностей і бухгалтерським обліком, строком на 2 роки».

Однак від відбування основного покарання у виді позбавлення волі чоловіка звільнено з випробуванням із встановленням іспитового строку. Крім того, судом задоволено цивільний позов прокурора про відшкодування грошових коштів, які було перераховано з бюджету міської ради й бюджету Національної служби здоров'я України.

До набрання вироком законної сили сторони можуть подати апеляційну скаргу.

Як раніше повідомляв enkorr, вирок отримав волинянин, який систематично зливав з тракторів пальне.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти