У початок

Суд зобов’язав товариство повернути зайво сплачені МОУ 15,1 млн грн за пальне

Суд задовольнив позов про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю до бюджету безпідставно сплачених Міністерством оборони України за пальне 15,1 млн грн. Про це повідомляє спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону на своєму сайті.

«Господарський суд Кіровоградської області 19.12.2023 р. задовольнив позов керівника спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону про визнання недійсним договору про закупівлю пально-мастильних матеріалів в частині включення до ціни товару податку на додану вартість, стягнення цих грошових коштів, а також 3% річних та інфляційних втрат на загальну суму 15,1 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, встановлено, що у листопаді 2022 року між МОУ й ТОВ було укладено договір постачання для державних потреб нафти і дистилятів для техніки спеціального призначення за кошти Державного бюджету України.

Однак незважаючи на те, що на операції з постачання товарів для забезпечення військового транспорту ЗСУ в умовах воєнного стану діє нульова ставка ПДВ, товариство отримало грошові кошти, безпідставно сплачені як ПДВ, обсягом, еквівалентним 7% ціни на дизельне пальне.

«Таким чином суд підтримав позицію прокурора й зобов’язав стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю на користь Міністерства оборони України безпідставно сплачений ПДВ, інфляційні втрати й 3% річних на загальну суму 15,1 млн грн», – підсумували у прокуратурі.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення суду.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти