У початок

Автомобільні постачання LPG з Польщі в Україну минулого тижня впали до мінімуму

Обсяги автомобільного імпорту скрапленого газу з Польщі в Україну минулого тижня впали до 1,22 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95». Це мінімальний показник з початку року. У період 18-24 грудня українські компанії розмитнили лише 66 машин з продуктом, це вдвічі менше порівняно з попереднім тижнем.

Автомобільні постачання газу з країн Балтії також залишаються на низькому рівні. Згідно з даними «А-95», 18-24 грудня з Литви й Латвії в Україну дісталося лише 54 газовози, які привезли 1,01 тис. тонн продукту, це на 45% менше порівняно з попереднім тижнем.

На динаміку автомобільних постачань із західного напрямку продовжують чинити вплив блокування польсько-українських КПП польськими перевізниками. Як раніше повідомляв enkorr, 18 грудня польські перевізники відновили акції протесту на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин». Зростанню постачань із Польщі й країн Балтії також перешкоджають величезні черги на виїзд. Згідно з даними «Укртрансбезпеки», станом на ранок 27 грудня на виїзд у бік Польщі очікувало 3 565 вантажівок.

Скорочення автомобільного імпорту з Польщі й країн Балтії стало наслідком зменшення попиту на скраплений газ в Україні. Після усунення дефіциту на внутрішньому ринку в першій половині грудня багато українських компаній останнім часом не укладало нових угод на придбання автомобільних партій газу. Крім того, протягом листопада великі імпортери збільшили закупівлі залізничного ресурсу, водночас скоротиши постачання автомобілями.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти