У початок

США купують 3 млн барелів нафти для стратегічного резерву

Сполучені Штати завершили укладання контрактів на купівлю трьох мільйонів барелів нафти для поповнення стратегічного запасу нафти (SPR) після торішнього найбільшого продажу в історії, повідомило Міністерство енергетики США у вівторок.

Департамент заявив, що купив нафту для доставки на місце в Біг-Спрінг (штат Техас) у середньому за $77,31 за барель, що нижче від середньої ціни в $95 за барель, за яку продавали нафту 2022 року.

Торік адміністрація президента Джо Байдена провела продажі, зокрема рекордні 180 млн барелів, щоб допомогти контролювати ціни на нафту після того, як росія, великий експортер сирої нафти, здійснила повномасштабне вторгнення в Україну.

Зараз США закупили близько 14 млн барелів для поповнення після торішніх продажів. Близько 4 млн барелів також повертаються до SPR до лютого, оскільки нафтові компанії повертають нафту, позичену їм через своп.

Відповідно до останньої транзакції Sunoco Partners Marketing & Terminals LP продала SPR 1,2 млн барелів, тоді як Macquarie Commodities Trading US LLC і Phillips 66 продали близько 900 тис. барелів кожна, повідомляє Міністерство енергетики на своєму веб-сайті.

Міністерство енергетики країни вже забезпечило скасування 140 млн барелів із санкції Конгресу про продажі з SPR, заплановані на кінець цього року, до кінця 2026 року. «Скасування призвело до значного прогресу в напрямі поповнення», — заявили в міністерстві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти