У початок

Страшний сон-2: ціна на CNG зупинила громадський транспорт

Також є російською мовою

Різке зростання цін на метан (стиснений природний газ) змусило транспортні компанії в різних регіонах України призупинити перевезення маршрутними автобусами, які використовують цей вид пального. Про це enkorr повідомили представники компаній-перевізників.

«Вартість метану досягла майже 40 грн/куб. м, що при нинішніх цінах на проїзд робить його не те що не рентабельним, а глибоко збитковим», – розповів представник транспортної компанії.

Його колега з Кропивницького додав, що з цієї причини сьогодні на маршрути міста не вийшли близько 200 автобусів.

За словами голови Всеукраїнського об'єднання пасажирських перевізників Ігоря Житинського, серйозності ситуації, що склалася, ще ніхто не усвідомив. «Транспорт просто зупиниться або потрібно буде підвищувати ціни на 15-80% залежно від рухомого складу», – заявив Житинський журналістам.

Тим часом, як відзначають перевізники, самі вони не можуть змінити тарифи на проїзд. Це прерогатива місцевої влади, яка навряд чи піде на таке непопулярне рішення, кажуть перевізники.

Як повідомляв enkorr, найбільша в країні мережа АГНКС «Укравтогаз» з 1 жовтня підвищила вартість компримованого природного газу до 37,68 грн/куб. м. Такий стрибок вартості CNG викликано стрімким зростанням цін на природний газ у Європі і як наслідок – в Україні.

Донедавна метан називали найбільш реальною альтернативою звичного бензину і дизельного пального. Найбільшою перевагою природного газу вважалася його вартість, яка порівняно з іншими видами палива для двигунів внутрішнього згоряння була в кілька разів меншою.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти