У початок

США з ЄС домовилися про постачання 15 млрд кубів скрапленого газу

Сполучені Штати і Євросоюз домовилися про постачання додаткових 15 млрд кубометрів скрапленого газу для пом’якшення залежності блоку від російського «блакитного палива». Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на прес-службу Білого Дому.

«Сьогодні президент Джо Байден і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосили про створення спільної робочої групи для зменшення залежності Європи від російського викопного палива і зміцнення європейської енергетичної безпеки, коли президент путін веде свою війну проти України», – йдеться у заяві.

У рамках робочої групи сторони працюватимуть над диверсифікацією постачань СПГ і зниження попиту на природний газ.

Так, США працюватиме з міжнародними партнерами для забезпечення Євросоюзу додатковими щонайменше 15 млрд куб. м скрапленого газу до кінця 2022 року. Очікується, що після того постачання зростатимуть.

Європейська комісія працюватиме з державами-членами ЄС над досягненням мети забезпечення до 2030 року попиту на близько 50 млрд кубометрів/рік додаткового американського СПГ.

Скорочувати попит на газ у блоці планують завдяки енергоефективності й використанню теплових насосів. Європейський план з енергоефективності передбачає, що завдяки економії енергії в будинках блок зекономить 15,5 млрд куб. м газу вже цього року, а збільшення потужностей вітрової і сонячної енергії може замінити ще 20 млрд куб. м.

ЄС планує скоротити споживання газу на 170 млрд кубометрів на рік до 2030 року.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти