У початок

Споживання газу зменшилося на 13% завдяки потеплінню – «Нафтогаз»

Споживачі ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» за минулу добу скоротили використання природного газу майже на 13% – до 64 млн кубометрів через теплу погоду.

Як повідомляє «Бізнес.Цензор» з посиланням на прес-службу «Нафтогазу», найбільше зменшили споживання збутові компанії для потреб населення, також знизили обсяги закупівлі газу виробники тепла, бюджетні установи і релігійні організації.

Водночас збільшила добове газоспоживання промисловість.

У компанії також повідомили, що її підрозділ «Нафтогаз Трейдинг» уклав договори на постачання газу з ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», ПрАТ «Харківська ТЕЦ-5» і АТ «Херсонська ТЕЦ» у рамках механізму покладення спеціальних обов’язків (ПСО) відповідно до постанови уряду №298 від 16 березня.

Крім того, триває погодження документів з ТОВ «Сумитеплоенерго», ТОВ «Фірма «Технова» і КП «Київтеплоенерго».

Як повідомлялося, вказаною постановою Кабінет міністрів через проблеми з імпортом вугілля зобов’язав НАК «Нафтогаз України» в рамках ПСО продавати газ для потреб усіх 12 теплових електростанцій за ціною 7 грн за кубометр до кінця квітня.

«Нафтогаз Трейдинг» з початку опалювального сезону постачає підприємствам ТКЕ газ для потреб населення за фіксованою ціною 7 420 грн за тисячу кубометрів і бюджетних установ – по 16 390 грн за тис. куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти