У початок

США ввели санкції проти шести компаній за продаж іранської нафти

США впровадили санкції проти шести юридичних осіб і 20 танкерів за транспортування й продаж іранської нафти в обхід американських обмежувальних заходів.

«Сьогодні Держдепартамент вносить у списки санкцій шість юридичних осіб, які брали участь у транспортуванні або продажу іранських нафтопродуктів або нафтохімічної продукції», – йдеться в заяві Держдепартаменту США, передає «Інтерфакс-Україна».

Під нові санкції потрапили Golden Lotus Oil Gas and Real Estate, що базується у В'єтнамі, Global Marine Ship Mgmt. і Shanghai Xuanrun Shpg., що базуються в Китаї, а також компанія Swedish Management, що базується в ОАЕ.

Санкції торкнулися й іранських компаній Shiraz Petrochemical і Bushehr Petrochemical.

Як повідомлялося, експорт іранської нафти досяг нових максимумів за останні два місяці 2022 року і добре починає 2023 рік, незважаючи на санкції США.

Китай – найбільший клієнт Ірану. Зі слів аналітиків, щоб уникнути санкцій, більша частина експорту сирої нафти з Ірану в Китай змінюється на нафту з інших країн. Раніше Іран заявляв, що документи було підроблено, щоб приховати походження іранських вантажів.

Крім того, торік Іран розширив свою роль у Венесуелі, яка також перебуває під санкціями США, постачаючи легку нафту для переробки і розчинники для виробництва сирої нафти, придатної для експорту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти