У початок

США викуплять нафту для стратегічного резерву нафтопродуктів

Міністерство енергетики США почне викуп сирої нафти для Стратегічного нафтового резерву (SPR), оскільки ціна на неї впаде нижче, ніж та, за якою її було продано. Початковий викуп складатиме до 3 мільйонів барелів сирої нафти, повідомляє Upstream. 

Уряд США випустив із резерву рекордні обсяги нафти за останніх 12 місяців, щоб задовольнити зростання попиту після COVID-19 і після вторгнення росії в Україну, що призвело до глобальної енергетичної кризи.

Департамент заявив, що нафта продавалася за $96 за барель, а тепер, коли ціни на нафту Brent і West Texas Intermediate опускаються нижче $80 за барель, уряд каже, що хоче забезпечити хорошу угоду для платників податків.

Викуповуючи початкові 3 мільйони барелів сирої нафти, президент США Джо Байден тестує новий підхід до поповнення SPR, який дозволяє купувати сиру нафту за фіксованою ціною. Цей план має на меті дати виробникам упевненість у тому, що ціна, яку вони отримають, продаючи SPR, буде зафіксованою, а не піддаватиметься впливу нестабільності ринку нафти.

Міністерство енергетики отримуватиме заявки на цю закупівлю до 10:00 за центральним часом США в середу, 28 грудня.

Контракти буде укладено до 13 січня 2023 року, а постачання на майданчик Big Hill SPR у Бомонті (штат Техас) відбудуться в лютому.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти