У початок

Brent здорожчала до $79,75 за барель на очікуваннях зростання попиту в Китаї

Котирування нафти зростають у понеділок на очікуваннях збільшення попиту в Китаї завдяки оголошеним владою країни планам стимулювання економіки. Підтримку ринку також надає рішення Міненерго США розпочати поповнення стратегічного нафтового резерву (SPR), зазначає Bloomberg.

На 7:15 за Києвом лютневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,71 (0,9%), до $79,75 за барель. У п'ятницю Brent здешевшала на $2,17 (2,7%), до $79,04 за барель.

Січневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,67 (0,9%), до $74,96 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $1,82 (2,4%), до $74,29 за барель.

За минулий тиждень Brent здорожчала на 3,9%, WTI – на 4,6%.

Влада КНР наприкінці минулого тижня оголосила про намір сфокусуватися на стимулюванні економічного зростання у 2023 році. Керівництво країни пообіцяло вжити заходів для сприяння збільшенню внутрішнього попиту, позначивши це як пріоритетне завдання на наступний рік, повідомило видання «Сіньхуа».

Крім того, Пекін має намір підтримувати приватний бізнес і ринок житла.

«Той факт, що Китай оголошує стимулювання внутрішнього споживання економічним пріоритетом на 2023 рік, покращує наші очікування щодо перспектив попиту на нафту», — сказав Bloomberg аналітик Saxo Capital Markets у Сінгапурі Чару Чанана.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти