У початок

США експортували в Європу з Азією понад 5 млн бар. нафти зі стратрезерву — Reuters

США у червні експортували в Європу з Азією понад п'ять мільйонів барелів нафти зі свого стратегічного резерву, хоча спочатку вивільнення цієї нафти планувалося для зниження внутрішніх цін на пальне, передає агентство Reuters.

«Понад 5 мільйонів барелів нафти, які були частиною історичного вивільнення стратегічних резервів США для зниження цін на пальне всередині країни, було експортовано в Європу й Азію минулого місяця», — йдеться в повідомленні.

За даними митниці, четвертий за величиною нафтопереробний завод у США Phillips 66 відвантажив близько 470 тисяч тонн нафти до Трієста в Італії. Через це місто нафта трубопроводом надходить на НПЗ у Центральній Європі. Крім того, американська нафта прямувала в Нідерланди й Китай, повідомили виданню джерела.

Нагадаємо, ціна на бензин у США досягала рекордних показників у березні, в травні знову оновлюючи історичні максимуми, а в червні взагалі перевищивши 5 доларів за галон.

США ухвалили рішення до жовтня у щоденному режимі вивільняти один мільйон барелів нафти зі стратегічного резерву для зниження цін на пальне в країні. Крім того, президент Джо Байден регулярно закликає власників заправок зменшити ціни на бензин.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти