У початок

США 2023 року були найбільшим експортером СПГ, досягнувши рекордних рівнів

Експорт скрапленого природного газу США досяг рекордних місячних і річних рекордів у грудні, свідчать дані відстеження руху танкерів, і аналітики кажуть, що завдяки цьому Сполучені Штати обійдуть Катар і Австралію і стануть найбільшим експортером СПГ 2023 року. Про це повідомляє Reuters.

Зі слів Алекса Мунтона, директора з глобальних досліджень газу й СПГ консалтингової компанії Rapidan Energy Group, США виділяються за темпами зростання світових постачань СПГ 2023 року, які в грудні з терміналів США зросли до 8,6 млн метричних тонн.

Згідно з даними уряду США, Катар був найбільшим експортером СПГ 2022 року, Австралія — другим за величиною.

«Рекордне виробництво в США було зумовлене двома чинниками: поверненням Freeport LNG до повного обслуговування, що додало 6 тонн, і річним обсягом виробництва Venture Global LNG на заводі Calcasieu Pass, який додав на 3 тонни більше, ніж 2022 року», — сказав Мантон.

Згідно з даними LSEG, експорт із США за весь рік зріс на 14,7%, до 88,9 млн метричних тонн (МТ), головним чином завдяки поверненню до повного виробництва заводу СПГ у Фріпорті, який постраждав 2022 року, а також тому, що інші підвищили ефективність обробки.

За даними постачальника фінансової інформації, 2022 року обсяг постачань становив 77,5 млн метричних тонн.

Європа залишалася основним напрямком експорту СПГ із США в грудні з 5,43 тонн, або трохи більше 61%. За даними LSEG, у листопаді 68% експорту СПГ із США припадало на Європу.

Зі слів аналітиків консультантської компанії Rystad Energy, падіння порівняно з попереднім місяцем відображало температуру в Європі вище від норми й підвищений рівень зберігання. Як повідомляється, європейські газосховища були заповнені приблизно на 97% на початку грудня.

У грудні Азія була другим за величиною ринком експорту СПГ США, на який припало 2,29 тонни, або 26,6%, експорту порівняно з 18,5% у листопаді. Експорт США у Латинську Америку становив півмільйона метричних тонн, або трохи менше за 6% від загального експорту, показали дані відстеження руху суден LSEG.

Потік природного газу до семи великих американських заводів з експорту СПГ зріс у середньому на 14,9 млрд кубічних футів на день (bcfd) у січні, порівняно з місячним рекордом у 14,7 bcfd у грудні. Згідно з даними LSEG, це перевищило попередній місячний максимум у 4,3 млрд куб.

Американський газ торгувався у вівторок уранці за $2,55 за мільйон британських теплових одиниць (мм БТЕ) на еталонному показнику Henry Hub у Луїзіані $9,81.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти