У початок

Sinopec побудує газопроводи для Saudi Aramco у рамках угоди на $1 млрд

Дочірня компанія китайського енергетичного гіганта Sinopec підписала з Saudi Aramco угоду на 1,3 млрд на закупівлю й будівництво трубопроводів для розширення газорозподільної мережі королівства, повідомила китайська фірма у четвер.

Відповідно до контракту «під ключ» із фіксованою ціною на суму 1,3 млрд доларів США (5,17 млрд саудівських ріалів) передбачено 7 кластерів трубопровідних проєктів фази 3 головної газової системи.

Механічне завершення проєкту очікується до 31 травня 2027 р. відповідно до контракту, йдеться у повідомленні Sinopec, поданому на Гонконзьку фондову біржу.

За даними Sinopec, ця «фаза 3 трубопровідних проєктів Saudi Aramco MGS» є третім етапом розвитку проєкту трубопроводу сировинного природного газу Aramco.

Саудівський нафтовий гігант останніми роками висловив намір збільшити видобуток і продаж природного газу в королівстві, забезпечити газом більшу кількість споживачів і замінити частину сирої нафти, яка нині спалюється для виробництва електроенергії в Саудівській Аравії.

Після відмови планів розширення нафтопродуктів на початку цього року саудівський державний нафтовий гігант Aramco тепер готовий збільшити видобуток природного газу на 60% до 2030 року, заявили керівники цього року.

У ІІІ кварталі минулого року Саудівська Аравія здійснила два значні відкриття природного газу у двох родовищах у Порожньому кварталі, а також відкрила п'ять резервуарів на раніше знайдених родовищах.

Попит на газ значно зростає на тлі глобального енергетичного переходу, який спонукав Саудівську Аравію швидше розпочати розроблення нетрадиційних родовищ природного газу. Очікується, що до 2030 року світовий попит на СПГ зросте на 50%.

Aramco також вийшла на міжнародний ринок СПГ і, як повідомляється, веде перемовини з американськими розробниками СПГ про купівлю частки в одному запланованому проєкті й підписання довгострокової угоди про придбання СПГ на другому експортному об'єкті, що пропонується.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти