У початок

Компресор на ніжегородському НПЗ відремонтовано, установка каткрекінгу запрацювала

НПЗ «ніжегороднєфтєоргcінтез» (НОРСІ) «лукойла» відновив роботу установки каталітичного крекінгу після ремонту, сказав віцепрем'єр рф алєксандр новак. Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Компресор (на НОРСІ) відремонтовано, здається, навіть запустили установку тижнів 2-3 тому», – сказав він у кулуарах санкт-петербурзького міжнародного економічного форуму.

Установка каталітичного крекінгу (КК-1), одна з двох наявних на НОРСІ, вийшла з ладу, її було зупинено 4 січня через поломку турбокомпресора.

Потужність установки каткрекінгу КК-1 щодо сировини (вакуумного газойлю) – 5 710 тонн на добу. Ця установка дозволяє випускати на НОРСІ близько 25% всього автобензину, або близько 1,2 млн тонн на рік.

Запуск установки в роботу очікувався в червні після повернення в роботу первинної установки АВТ-6, яка повинна забезпечити крекінг сировиною.

Зі слів новака, проблем із виробництвом нафтопродуктів у рф немає.

«Зараз із відкриттям експорту на біржі достатньо обсягів. Ціни навіть знизилися ще більше, аніж було до відкриття експорту. Вистачає для споживання на внутрішньому ринку й для експорту», — сказав він.

У травні росія призупинила введену раніше заборону на експорт бензину до 30 червня, зберігши обмеження на 1 липня–31 серпня.

новак зазначив, що можливість продовження дозволу на експорт бензину на липень розглядатиметься наприкінці червня.

«Ми будемо на кінець місяця розуміти ситуацію і діяти, виходячи з того, як це найбільш доцільно», – додав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти