У початок

Шотландський НПЗ після закриття переведуть на виробництво SAF

Нафтопереробний завод (НПЗ) у Шотландії, який планується вивести з експлуатації наступного року, може знайти нове життя як завод з виробництва екологічно чистого авіаційного палива (SAF) завдяки спільному інвестиційному плану, оголошеному урядами Великобританії й Шотландії 12 вересня.

Як повідомляє Biomass Magazine, Petroineos оголосило про плани виведення з експлуатації свого НПЗ, розташованого в Грейнджмуті (Шотландія). Планується, що підприємство припинить перероблення нафти в ІІ кварталі 2025 року.

Оголошуючи про плани виведення з експлуатації НПЗ Grangemouth, Petroineos посилалася на тиск глобального ринку й конкуренцію з боку більших, сучасніших і ефективніших заводів на Близькому Сході, в Азії й Африці. Компанія заявила, що втратила понад $775 млн з 2011 року, попри те, що інвестувала понад $1,2 млрд у підтримку безпечної роботи НПЗ.

Уряди Великобританії й Шотландії працюють над розробленням інвестиційного плану, який допоможе забезпечити промислове майбутнє заводу й захистити його кваліфіковану робочу силу. У рамках цих зусиль спільно фінансоване дослідження Project Willow визначило короткий список із трьох надійних варіантів для початку будівництва нової довгострокової галузі на території НПЗ.

Ці варіанти включають виробництво водню з низьким вмістом вуглецю; виробництво чистого eFuels, синтезованого з хімічних компонентів, таких як водень або вуглекислий газ; або виробництво SAF із сировини, такої як відходи лісового й сільського господарства, використана кулінарна олія або вуглець, уловлений з повітря.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти