У початок

Shell впроваджує ліміти на продаж ДП у своїй польській мережі

Ситуація на польському паливному ринку стала виглядати небезпечною після запровадження обмежень на заправку дизпального на деяких станціях Shell. Кожен клієнт може придбати не більше за 100 літрів цього палива за раз, повідомляє Business Insider.

Це вказує на те, що збільшується кількість клієнтів, які купують паливо про запас, оскільки паливні баки легкових автівок зазвичай мають менший об’єм. Співробітники цих станцій, опитані Business Insider, кажуть, що це так і було. По-друге, станції повинні були дійти висновку, що якщо вони не введуть обмеження, може виникнути дефіцит палива, і що це реалістичний сценарій.

Анна Папка, директор із корпоративних справ Shell у Польщі, каже, що наявність палива обмежена високим попитом.

«Поточна ситуація на паливному ринку, а саме найнижчі оптові ціни в Євросоюзі, призвели до високого попиту на вітчизняне паливо. Це призводить до обмеженої доступності палива, що найбільш помітно у разі дизельного пального, значна частина отримувачів якого є бізнес-клієнтами. Щоб підтримувати безперебійність роботи на станціях і забезпечувати всіх наших клієнтів необхідним паливом, ми забезпечуємо постійне постачання й спрямовуємо клієнтів на станції з високою доступністю дизпального», — зазначила Анна Папка.

Раніше enkorr повідомляв про цінову політику Orlen. Протягом літа польський виробник нафтопродуктів пропонував пальне за найнижчими на ринку цінами. З одного боку, це змушувало приватні компанії продавати дизпальне зі збитком, а з іншого — призвело до зменшення обсягів вільного ресурсу у державного концерну. Заморозка цін у гурті й роздробі зумовлює скорочення обсягів імпорту дизельного пального приватними компаніями, оскільки на тлі зростання світових цін вони не можуть продавати з прибутком.

Минулого тижня компанія Unimot повідомила про скорочення імпорту через ціновий тиск, який чинить на ринок Orlen.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти