У початок

Shell відмовився від планів скорочувати видобуток нафти на 1-2% на рік

Паливний гігант Shell відмовився від плану скорочувати видобуток нафти на 1-2% на рік до кінця цього десятиліття й оголосив про нові виплати акціонерам, повідомляє NewsChain.

Нафтова компанія заявила, що планує зберегти кількість нафти, яку вона видобуває зі свердловин по всьому світу, на тому ж рівні, що й сьогодні.

Видобуток із нафтових і газових резервуарів природним чином зменшується приблизно на 5% щороку, тому підтримання видобутку на нинішньому рівні вимагатиме великих інвестицій від нафтового гіганта.

Два роки тому Shell заявила, що $8 млрд (6,3 млрд фунтів стерлінгів), які вона планувала інвестувати, були «значно нижчими» від інвестицій, необхідних для компенсації цього падіння.

Shell стверджувала, що вона вже досягла мети зі скорочення видобутку нафти до 2030 року, побачивши падіння виробництва з 1,9 млн барелів нафтового еквівалента на день 2019 року до 1,5 млн 2022 року.

Фірма скоротила кількість видобутої нафти, продавши нафтові родовища іншим компаніям, які продовжують видобувати з них викопне паливо.

Наприклад, компанія вивантажила трохи менше 0,2 млн барелів щоденного видобутку, коли продала свої ділянки в Пермському басейні США компанії ConocoPhillips 2021 року за $9,5 млрд (7,5 млрд фунтів).

«Наша мета зі скорочення видобутку нафти до 2030 року не змінилася. Ми щойно познайомилися з цим на вісім років раніше», — сказали в компанії.

Shell заявила, що має намір розвивати свій газовий бізнес.

Компанія також оголосила про новий великий стимул для акціонерів, оскільки сказала, що виплатить їм щонайменше $5 млрд (4 млрд фунтів стерлінгів), викупивши їхні акції у другій половині цього року.

Новий виконавчий директор Ваель Саван, який намагається догодити інвесторам, які бачать, що акції Shell торгуються нижчими, ніж деяких її конкурентів, також сказав, що дивіденди зростуть на 15%.

Shell заявила, що скоротить капітальні витрати на $22-25 млрд (17-20 млрд фунтів стерлінгів) у 2024-2025 роках.

До кінця 2025 року компанія також скоротить свої річні експлуатаційні витрати на $2-3 млрд (1,59 і 2,3 млрд фунтів стерлінгів).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти