У початок

США 2023 року закуплять 12 млн барелів нафти для поповнення резервів

США мають намір 2023 року закупити 12 млн барелів нафти для поповнення своїх стратегічних резервів. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зазначена сума включає 3 млн барелів, які планується постачити в серпні, а також додаткові 3 млн барелів, про які Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила раніше в червні.

Управління енергетичної інформації Міненерго країни 7 червня повідомило, що стратегічний резерв нафти в США за тиждень по 2 червня опустився на 1,9 млн барелів, або на 0,5%, до 353,6 млн барелів.

Показник, як і раніше, залишається на мінімумі з тижня, що завершився 9 вересня 1983 року, коли він становив 353,3 млн барелів нафти. На мінімумі з вересня 1983 року стратегічний резерв залишається четвертий тиждень поспіль.

Стратегічний резерв нафти США безперервно знижувався з вересня 2021 року до початку поточного року. У період із січня до березня цього року показник не змінювався, а потім знову почав опускатися.

Торік Джо Байден оголосив про вивільнення зі стратегічного резерву сумарно 180 млн барелів нафти для зниження внутрішніх цін на бензин і розкритикував політичних опонентів за спустошення резерву без екстреної потреби. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти