У початок

Сірка 912 ppm: економ-мережі продовжують бити антирекорди з якості

Також є російською мовою

Інститут споживчих експертиз (ІСЕ) відібрав і перевірив зразки зимового дизельного пального у 15 мережах АЗС і виявив рекордні відхилення за якісними параметрами, йдеться у повідомленні ІСЕ.

У периметр дослідження потрапили мережі АЗС ОККО, WOG, Shell, KLO, Prime, ZOG, Socar, «Авіас», «БРСМ-Нафта», Мotto, Marshall, Ultra, Neftek, Brent Oil і «Восток».

Пальне було досліджено на відповідність нормативам профільного ДСТУ. Зразки було перевірено за такими основними параметрами як гранична температура фільтрації, температура спалаху в закритому тиглі й уміст сірки.

За результатами перевірки серед аутсайдерів опинилися чотири зразки стандартного зимового дизельного пального, які було придбано в мережах «БРСМ-Нафта», Мotto, Brent Oil й «Восток» та преміальне дизельне пальне Nano+ Socar. У останнього зразка температура фільтрації виявилася нижчою за норматив – всього мінус 17°С, так само як і у зразка Brent Oil (-16°С). Температура спалаху була порушена у зразків Мotto і «Восток» – відповідно 43 і 46° С за нормативу не нижче 55 градусів.

Та основні проблеми, за словами експертів, зосереджено в частині вмісту сірки. За норми 10 мг/кг у зразку АЗС «Восток» – більш як двадцятикратне перевищення (228 мг/кг), а в «дизеля» Мotto – тридцятикратне (309 мг/кг). У цій же групі традиційно виявився дизель і «БРСМ-Нафти» – 11 мг/кг.

Абсолютний антирекорд за всю історію досліджень було виявлено у зразку, придбаному в мережі Brent Oil, – 912 мг/кг.

 

Як повідомляв enkorr, навесні й улітку цього року Інститут споживчих експертиз провів на АЗС масштабні дослідження бензинів А-92, А-95 і дизпального. За результатами лабораторних досліджень було виявлено масові відхилення від встановлених параметрів у мережах SunOil, Мotto, «БРСМ», «Брент Ойл» і «Ас Ойл».

У бензинах «БРСМ» і SunOil було виявлено аміни – токсичну речовину, заборонену до використання у паливах не лише в Україні, а й у Європі й США. В результаті інститут був змушений заявити про припинення програм маркетингової підтримки вказаних мереж.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти