У початок

СБУ проводить спецоперацію на об'єктах «БРСМ»

Також є російською мовою

Служба безпеки України проводить масштабну операцію по компанії «БРСМ-Нафта», яка може бути пов'язана з незаконним фінансуванням політичного проекту «Партія Шарія». Про це йдеться в телеграм-каналі Сергія Лещенка «Лещенко Тут».

«Проходить 24 обшуки, в яких задіяно 30 оперів СБУ, а метою спецоперації є виявлення джерел незаконного фінансування проросійського політичного проекту», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що обшуки проводить друге управління Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки СБУ, яке спеціалізується на паливно-енергетичному комплексі.

Джерела enkorr стали свідками роботи силовиків на станції за адресою Магістральний в'їзд, 1-б в Харкові.

«Купа перевіряючих, стоять з аркушиками, все звіряють. Співробітники станції попросили клієнтів швидше залишити її територію», – повідомляє очевидець з місця подій. Він додав, що правоохоронці стежать за діями всіх співробітників – від заправника до директора станції.

Напередодні агентство Bihus.info. випустило розслідування про можливе фінансування партії Анатолія Шарія компанією «БРСМ». У розслідуванні журналісти посилаються на внутрішні чати партії, в яких фігурує Анжела Ларкіна, керівник низки підприємств, які пов'язують із брендом «БРСМ».

Саме Ларкіна, згідно з розслідуванням, відповідає за фінансування всіх поточних проектів політичної партії.

«Вона (Ларкіна, – ek) або відправляє в офіси готівку, або вирішує, яким іншим способом передати гроші в те чи інше регіональне представництво», – зазначають журналісти.

У відповідь на прохання редакції Bihus.info. прокоментувати зазначену інформацію Ларкіна сказала, що «не розуміє, про що йдеться».

Згідно з даними Youcontrol, з 2017-2018 рр. Анжела Ларкіна є керівником таких компаній як «Побутрембудматеріали», «ВІТ», «Стриж» та «Овен МП». Раніше в реєстрах також вказувалася як директор «Нафтазахідне НВ», «Нафтазахід» і «Таня».

Відзначимо, що тільки «Побутрембудматеріали», «ВІТ», «Нафтазахід» і «Таня» знаходяться під контролем сім'ї Андрія Біби та компанії «Гуд Марк» – кінцевого бенефіціара ТОВ «БРСМ-Нафта».

Дві компанії, якими Ларкіна керує нині, – «Стриж» і «Овен МП» – записані на BRIG MANAGEMENT LTD (Беліз) і EXPOLINK TRADING LIMITED (Гонконг). Компанія «Нафтозахід», якою також раніше керувала Ларкіна, зараз належить Віталію Яковенку, що входить в оточення колишнього акціонера «БРСМ» Едуарда Ставицького.

У «БРСМ» ситуацію не коментують.

Раніше повідомлялося, що 2 жовтня 2020 року відбулося рейдерське захоплення найбільшої нафтобази «БРСМ-Нафта» на Київщині з боку учасників Фонду подолання наслідків Васильківської трагедії. 7 жовтня «БРСМ» повідомила, що відновила контроль над об'єктом. Подробиці звільнення нафтобази поки невідомі.

Довідка enkorr

Мережу АЗС «БРСМ-Нафта» засновано в 1992 р Андрієм Бібою. Нині мережа нараховує 200 АЗС і за обсягами продажів входить у п'ятірку найбільших в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти